SI / EN

Tiskovna konferenca GHD Gorjanci 2014: "Vse pripravljeno za začetek"!

Tiskovna konferenca GHD Gorjanci 2014:

Danes so organizatorji iz vrst AŠD SA-I in AŠD Novo mesto, v prostorih AŠ 2005 na Koprski 98 v Ljubljani predstavili letošnjo GHD Gorjanci 2014, ki bo 21. in 22. junija potekala v okolici Novega mesta.

Najprej je besedo dobil predsednik organizacijskega odbora Viktor Levec in dejal, da je organizator zagotovil vse pogoje, da se gorsko-hitrostna dirka Gorjanci lahko prične. Letos bo tekmovanje pod budnim očesom FIA opazovalcev, saj dirka kandidira za Evropsko prvenstvo v gorskih dirkah. Poleg slovenskega državnega prvenstva v gorskih dirkah bo tekmovanje štelo še za FIA pokal v gorskih dirkah, FIA gorsko prvenstvo starodobnikov in hrvaško državno prvenstvo v gorskih dirkah. Predsednik organizacijskega odbora je z veseljem obelodanil, da se obeta največje število udeležencev v zgodovini gorsko-hitrostne dirke Gorjanci. Prijavljenih kar 127 posadk iz desetih različnih držav od tega 18 formul in prototipov. Prijavljenih je tudi še nekaj voznikov, ki so se prijavili po izteku roka za prijave. Organizator bo  žiriji predlagal, da jih vključi na štartno listo tako,  da na koncu pričakujejo okoli 130 vozil.

Levec je pozdravil tudi soorganizatorja GHD Gorjanci, na novo ustanovljeno društvo AŠD Novo mesto, ki naj bi v prihodnje prevzelo dobršen del bremena pri organizaciji same dirke. Direktor dirke Samo Golobič je med nastopajočimi izpostavil legendarnega Bolgara Nikolaja Zlatkova v Audi Quattro S1 in z veseljem napovedal povratek domačega matadorja Vladimirja Stankoviča, ki prihaja na Gorjance v vlogi enega iz med favoritov s formulo Norma M20FC. V petek je na vrsti verifikacija dokumentov nastopajočih in tehnični pregledi njihovih vozil pri gostišču Prepih. V soboto bodo dirkači preizkusili progo, na voljo bodo imeli tri dirke za trening, v nedeljo pa bo šlo zares, ko bo po 3 dirkah kronan zmagovalec GHD Gorjanci 2014.

Golobič je pohvalil dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, ki je pripravljena pomagati in željna takih prireditev, saj popestrijo dogajanje v lokalnem okolju. Apeliral je na vse gledalce, da upoštevajo navodila uradnih oseb in druge napise, saj je varnost na prvem mestu. Velja še omeniti, da so organizatorji predstavili letošnjo novost, saj bodo ob progi postavljene kamere, ki bodo omogočile prenos nekaterih atraktivnih zavojev v živo na spletni strani Gorjanci.