SI / EN

Tiskovna konferenca pred GHD GORJANCI 2015

Tiskovna konferenca pred GHD GORJANCI 2015

V prostorih Pro Karting Ljubljana, na Brnčičevi 45 se je odvila tiskovna konferenca GHD Gorjanci 2015, ki bo 20. in 21. junija potekala v okolici Novega mesta. Dirka bo potekala na tradicionalni 4,3 km dolgi progi, na delu magistralne ceste Novo mesto – Metlika. Štart bo v kraju Gornja Težka voda (237 m), cilj pa v Velikem Cerovcu (515 m). Dirka bo poleg slovenskega in avstrijskega državnega prvenstva v gorskih dirkah štela še za Slovenija - Triveneto pokal, FIA gorsko prvenstvo historic vozil – HHCC in FIA mednarodni pokal v gorskih dirkah – IHCC. V petek so na sporedu administrativni in tehnični pregledi, v soboto bodo dirkači preizkusili teren na treh treningih, v nedeljo pa bo šlo zares, ko se bodo dirkači pomerili v dveh tekmovalnih vožnjah.

O samih pripravah na letošnjo dirko je prvi spregovoril predsednik organizacijskega odbora g. Viktor Levec. Najprej se je zahvalil vsem sponzorjem in partnerjem, ki so omogočili letošnjo prireditev. Nato je pokomentiral listo 120 prijavljenih voznikov iz devetih držav, med njimi je največ Avstrijcev (39), sledijo Slovenci (35) in Italijani (24). Prijavljenih je kar 35 formul in prototipov, kar je še posebej navdušujoče.


Direktor dirke g. Samo Golobič je dejal, da je organizator zagotovil vse pogoje, da se mednarodna avtomobilska gorsko-hitrostna dirka Gorjanci lahko prične. Pohvalil je dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, ki je pripravljena pomagati in željna takih prireditev, saj popestrijo dogajanje v lokalnem okolju. Gledalce je pozval, da upoštevajo navodila uradnih oseb in druge napise, saj je varnost na prvem mestu. Kot favorita je izpostavil dvakratnega zmagovalca Gorjancev Vaclava Janika (Norma M20FC) in Tiziana Ferraisa (Osella PA30). Ni pa pozabil tudi na slovenskega favorita Vladimirja Stankoviča, ki se je med prvimi pri nas odločil za dirkanje v enosedih in odhod v mednarodno konkurenco. Letos prihaja na Gorjance s formulo Coloni JPV F3 in je edini od Slovencev, ki lahko poseže v vrh v generalni razvrstitvi. Stankovič je dejal, da se bo boril po najboljših močeh, da pa težko obljubi stopničke, saj je letos na Gorjancih izjemno močna mednarodna konkurenca, hkrati pa ga žalosti, da se dirk udeležuje vedno manj slovenskih dirkačev.


Na tiskovni konferenci se nam je pridružil tudi Jaka Lema, saj bodo v Lema Racing omogočili 11 navdušencem, da se bodo preizkusili kot predtekmovalci. Naj še kot zanimivost dodamo, da se bo kot predtekmovalec preizkusil skakalni šampion in ljubitelj bencinskih hlapov Jurij Tepeš,  s svojim Renault Meganom Trophy 275. Vse to in še več zagotavlja pravi spektakel na Gorjancih.