SI / EN

Dirkači opravili s treningoma, jutri gre zares!

Dirkači opravili s treningoma, jutri gre zares!

Mednarodna gorsko - hitrostna dirka na Gorjance se je danes začela z dvema tekoma za trening. Tretji je bil odpovedan, zaradi neugodnih vremenskih razmer. V konkurenci 108 vozil je s progo na Gorjance najhitreje opravil Švicar Tiziano Riva (Reynard 92D), ki je bil najhitrejši v obeh tekih za  trening. Najhitrejši čas 01:41.08  je postavil v 2. vožnji. Za njim se je uvrstil Italijan Uberto Bonucci (Osella PA9/90), ki je zaostal skoraj 4 sekunde za najhitrejšim časom Švicarja. Dvakratni zmagovalec Gorjancev Čeh Vaclav Janik (Norma M20FC) se še ni najbolje spoprijateljil s svojim novim dirkalnikom, saj je dosegel tretji najhitrejši čas dneva. Najboljši izmed Slovencev v generalni razvrstitvi je bil Vladimir Stankovič, ki je imel 18. najboljši čas. Sodeč po treningih bo glavni favorit za jutrišnjo zmago Tiziano Riva. Zmago mu lahko prepreči le še tehnična okvara. Boj za preostali mesti na stopničkah potekal med Italijanoma Bonuccijem in Liberjem ter Čehi Janikom, Svobodo in Trnko.

Glede na to, da je na letošnji GHD Gorjanci Vladimir Stankovič edini od Slovencev, ki vozi formulo (Coloni JPV F3) praktično nima konkurence v generalni razvrstitvi med Slovenci. Še najbolj sta se mu približala domači matador Matej Grudnik (Renault Twingo RS) in Alojz Udovč (Renault Clio R3). Zmagovalec iz Verzegnisa Matevž Boh (Mitsubishi Lancer EVO IX) je imel na 2. treningu tehnične težave, vendar naj bi bil njegov dirkalnik nared za jutrišnjo dirko. Legenda gorsko-hitrostnega dirkanja Milan Bubnič je moral zaradi okvare vozila predčasno zaključiti današnji dan tako, da je njegov nastop na jutrišnji dirki zelo vprašljiv. Poleg formul in prototipov sta na treningih navduševala gledalce Avstrijec Karl Schagerl (VW Golf Rallye TFSI-R) in Bolgar Nikolay Zlatkov (Audi Quattro S1), slednji s svojim legendarnim dirkalnikom, ki premore več kot 700 konji marsikaterega navdušenca spomni na zlate čase avtomobilizma. Zlatkov je bil zadovoljen z vožnjama za trening in je dejal, da bo jutri vozil na polno in na zmago v svoji diviziji.


Jutri se nam obeta lep sončen dan in pravi praznik avtomobilizma. S prvo vožnjo pričnemo ob 10. uri, 2. vožnja pa je predvidena ob 13. uri. Vabljeni vsi ljubitelji bencinskih hlapov!