SI / EN

Treningi za dirkači, jutri gre zares!

Treningi za dirkači, jutri gre zares!

Če gre soditi po rezultatih sobotnih voženj za trening, se jutri na Gorjancih obeta izredno napeta dirka! Federico Liber (Gloria C8P EVO), Vaclav Janik (Norma M20FC) ter Patrik Zajelšnik (Norma M20F) se v takšnem vrstnem redu nahajajo na vrhu razpredelnice, loči pa jih le sekunda in 36 stotink.

Italijanski zvezdnik gorskih dirk Federico Liber je v najboljšem možnem slogu nakazal, da lanske zmage ne želi izpustiti iz rok. S svojim Gloriinim prototipom je že na prvi vožnji za trening postavil najboljši čas dneva,1:41.67. V nadaljevanju treninga je tako lahko le nadzoroval nastope tekmecev – tretjo vožnjo je celo izpustil. Liberju se je nabolj približal Vaclav Janik, ki mu je najboljši čas, 1:42.36 uspel v zadnji vožnji. Enako velja tudi za najmočnejšega slovenskega aduta Patrika Zajelšnika 1:43.03.

Tudi ostali konkurenti niso daleč, tako denimo Italijan Stefano di Fulvio celo s “historic” Osellinim prototipom na četrtem mestu za Zajelšnikom zaostaja manj kot dve sekundi. Sledita Čeha Jiři Svoboda in Petr Trnka, ki za vodilnim Liberjem zaostajata dobrih šest sekund. Med turnimi avtomobili je najboljši čas postavil Švicar Ronnie Bratschi (Mitsubishi Lancer EVO VIII), a njegov najtesnejši zasledovalec Avstrijec Karl Schagerl (VW Golf Rallye TFSI-R) zaostaja pičli dve desetinki sekunde, tako da se tudi v tej kategoriji jutri obeta ogorčen dvoboj.


V konkurenci slovenskega državnega prvenstva je s treningi odlično opravil predvsem Matej Grudnik (Renault Clio RS), ki je za seboj pustil tudi letos nepremagljivega Milana Bubniča (Lancia Delta Integrale). Slednji se je na treningih ubadal s tehničnimi težavami svoje Lancie, a kljub temu zasedel drugo mesto pred Petrom Marcem (Mitsubishi Lancer EVO IX). Jutri bo omenjena trojica morala računati tudi na Alojza Udovča (Renault Clio R3), ki je bil najhitrejši v konkurenci divizije 3, ter tradicionalno na treningih rezerviranega Aleša Preka (Honda Civic Type R). V konkurenci divizije 2 je s treningi najbolje opravil Tilen Pogačar (VW Golf I), medtem ko je bil v diviziji 1daleč najhitrejši predstavnik domačega kluba AŠD Novo mesto, Gregor Jurak (Suzuki Swift GTI).

Trening vožnje so sicer minile brez večjih težav ali nesreč, bližnje srečanje s šikano je v drugi vožnji doživel le Miran Prelog (Renault Megane), a je bil njegov dirkalnik že naslednjo vožnjo usposobljen. Jutri se dirka s prvo vožnjo začne ob 10. uri, kani pa jo popestriti tudi spremenljivo vreme.