SI / EN

Dež krojil dirko na Gorjancih in za zmagovalca okronal dirkača v starodobniku Stefana Di Fulvia!

Dež krojil dirko na Gorjancih in za zmagovalca okronal dirkača v starodobniku Stefana Di Fulvia!

Stefano Di Fulvio je nastopil v prototipu Osella PA9/90

Ob vseskozi grozečih temnih oblakih je vreme zdržalo le v 1. vožnji v kateri se je najbolj izkazal Patrik Zajelšnik, ki je s prototipom Normo M20F dosegel fantastičen čas 1:38.88, kar je pomenilo, da se je kljub precej "počasnejši" šikani staremu rekordu proge približal na zgolj 53 stotink sekunde (če pa štejemo progo z novo šikano v posebno kategorijo, je to nov rekord).

Pred drugo vožnjo je krajša ploha rahlo namočila tekmovalno progo, a se je ta kar nekaj tekmovalcev sušila. Pred najboljšimi pa ponovno: Dež po celotni dolžini proge in povsem neprimerljivi pogoji s tistimi, ki jo jih imeli tekmovalci z začetka startne liste. Zmagovalec GHD Gorjanci 2016 je tako senzacionalno postal, tudi sicer izjemno hitri dirkač v Osellinem prototipu starodobniku, Italijan Stefano Di Fulvio!

Če je po pri vožnji fantastično kazalo predvsem slovenskemu predstavniku Patriku Zajelšniku (Norma M20F), v drugi slednji ni imel niti najmanjše možnosti, da bi vodstvo iz prve vožnje ubranil. Še najbolj je Di Fulvia ogrozil Vaclav Janik (Norma M20FC), ki je napadal z drugega mesta, a tudi on ni prišel bližje od zaostanka slabih petih sekund. Zajelšnik je tako v drugi vožnjo nazadoval na skupno sedmo mesto, a še vedno ostal najvišje uvrščeni slovenski predstavnik. Tretje mesto na dirki, ki ga je držal že tudi po prvi vožnji, je osvojil Federico Liber (Gloria C8P EVO).

Razplet v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva so prav tako skrojile vremenske razmere. Tako sta na prvih dveh mestih zaključila Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Aleš Prek (Honda Civic Type R). Slednji je v drugo dosegel celo šesti čas v generalni razvrstitvi dirke! Milan Bubnič (Lancia Delta Integrale) in Matej Grudnik (Renault Clio RS), vodilna dirkača po prvi vožnji sta bila v zelo slabih razmerah povsem brez možnosti. Bubnič je tako zaključil kot tretji, medtem ko je Grudnik padel na šesto mesto.


Peter Marc je ponovno slavil na Gorjancih v slovenskem državnem prvenstvu

V konkurenci divizije 1 je po napaki vodilnega po prvi vožnji Daliborja Legoviča (Citroën AX GTI) suvereno slavil Janko Čebron (MG ZR 105), takoj za njim pa je končal Aleš Žakelj (Aleš Žakelj), ki je na ta način še utrdil vodstvo v točkovanju DP te divizije. Tretje mesto je osvojil Nik Pristavec (Zastava Yugo), Legovič pa četrto. Poleg Legoviča je osmoljenec dirke tudi Gregor Jurak (Suzuki Swift GTI), ki po odlični včerajšnji predstavi danes ni startal. Divizija 2 je pripadla Tilnu Pogačarju (VW Golf I), ki je prepričljivo ugnal Primoža Kostajnška (Škoda Felicia Kit Car) in Matevža Čudna (Renault Clio RS) na drugem in tretjem mestu. V konkurenci divizije 3 je dvoboj med Alojzem Udovčem (Renault Clio R3) in Alešem Prekom (Honda Civic Type R) pripadel slednjemu, v diviziji 4 pa je največ točk odnesel Federico Liber.


Celotne rezultate si lahko ogledate tukaj: https://results.omikronplus.si/live/ghd_gorjanci2016/live.html