SI / EN

Tiskovna konferenca: Prijavljenih 112 voznikov iz 9 držav!

Tiskovna konferenca: Prijavljenih 112 voznikov iz 9 držav!

V prostorih AŠ 2005 so organizatorji iz vrst AŠD SA-I in AŠD Novo mesto na Koprski 98 v Ljubljani predstavili letošnjo GHD Gorjanci 2017, ki bo potekala med 16. in 18. junijem na progi med Dolnjo Težko Vodo in Velikim Cerovcem. Gre za prvo domačo gorsko-hitrostno dirko v sezoni.

Najprej je besedo dobil predsednik organizacijskega odbora Viktor Levec in izpostavil, da je prijavljenih 112 dirkačev iz 9 različnih držav. Na štartu bo največ Avstrijcev (38), sledijo Slovenci (35) in Italijani (22). Direktor dirke Samo Golobič je pohvalil dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, ki je pripravljena pomagati in željna takih prireditev, saj popestrijo dogajanje v lokalnem okolju. Apeliral je na vse gledalce, da upoštevajo navodila uradnih oseb in druge napise, saj je varnost na prvem mestu. Sicer pa bo dirkaški vikend na Gorjancih potekal po ustaljenem urniku. V petek je na vrsti verifikacija dokumentov nastopajočih in tehnični pregledi vozil pri gostišču Prepih. V soboto bodo dirkači preizkusili progo, na voljo bodo imeli tri teke za trening, v nedeljo pa bo šlo zares, ko bo po dveh tekih okronan zmagovalec GHD Gorjanci 2017.

Tiskovne konference sta se udeležila tudi starosti gorsko-hitrostnih dirkanja Milan Bubnič, trenutno vodilni v slovenskem državnem prvenstvu in Peter Marc, ki zaseda tretje mesto v skupni razvrstitvi. Slednji je dejal, da je vesel vedno večje konkurence iz tujine, saj s tem dvigujemo tudi nivo dirk v Sloveniji. Upa, da vreme ne bo krojilo razpleta dirke in da bodo imeli vsi dirkači enakovredne pogoje. "Gorjanci so vedno zahtevni, dirkači pa se moramo prilagoditi vsakokratnim razmeram. Pohvaliti moram prireditelje, ki so v zadnjih letih res veliko naredili za varnost. Pričakujem, da bo na dirki vse v redu, vzdušje pa je tam tako ali tako vedno odlično," je povedal štirikratni državni prvak Bubnič.

Prireditelji so predstavili tudi možnost podaljšanja trase v prihodnosti; tako bi presegla dolžino pet kilometrov, s tem pa bi lahko preizkušnja na Gorjancih kandidirala tudi za uvrstitev v koledar evropskega prvenstva.


(Lanskoletni zmagovalec Stefano Di Fulvia)

Lani je zmagal Italijan Stefano Di Fulvio s starodobno formulo Osella PA 9/90, ki je do najhitrejšega časa na tekmovanju prišel tudi z nekaj sreče, saj je dogajanje na vrhu skrojilo tudi deževno vreme.


Uradna lista prijavljenih GHD Gorjanci 2017