SI / EN

Federico Liber tretjič slavil na Gorjancih!

Federico Liber tretjič slavil na Gorjancih!

Letošnja GHD Gorjanci bo ostala v spominu ne le zaradi lepega vremena in odlične organizacije, pač pa tudi po tem, da sta za srhljivko poskrbela prva favorita dirke Italijan Federico Liber (Gloria Formula C8F) in Čeh Vaclav Janik (Norma M20FC), saj ju je po dveh vožnjah ločila le dobra sekunda.

Po včerajšnjem muhastem vremenu in odpovedi zadnjega treninga je bilo danes vreme naklonjeno dirkačem, saj je dirka na Gorjance potekala v lepem sončem vremenu. Ob progi se je zbralo lepo število gledalcev. Na koncu je bil uspešnejši Federico Liber, ki je tako slavil že tretjič na Gorjancih! Očitno mu je usojeno zmagovati na neparna leta, saj zmagal tudi v letih 2013 in 2015. V drugem teku je postavil tudi najhitrejši čas 01:39.467 in se tako kot edini spustil pod magično mejo 1:40. Njegova povprečna hitrost je znašala neverjetnih 155,64 km/h.

V razvrstitvi FIA evropsko gorsko prvenstvo starodobnih vozil je prepričljivo slavil Italijan Uberto Bonucci (Osella PA9/90) pred Avstrijcem Geraldom Glinzerjem (Porsche 911 Carrera) in Čehom Jirijem Kubičkom (Škoda 130RS).Od Slovencev je bil v generalni razvrstitvi najboljši Milan Bubnič (Lancia Delta HF), na 12. mestu, ki je tako še povečal naskok v skupni razvrstitvi državnega prvenstva Republike Slovenije. Peter Marc (Mitsubishi Lancer IX) je zasedel drugo mesto in se je tako utrdil na drugem mestu skupnega seštevka. Tretji pa je bil ljubljenec novomeškega občinstva Matej Grudnik (Renault Clio 4).

GHD Gorjanci je postregla z močno in številčno zasedbo. Dirkači so prikazali mnogo drznih voženj prav tako pa je navdušila FIA opazovalce, ki so ocenjevali ali je GHD Gorjanci v prihodnje zmožna organizirati dirko najvišjega ranga, FIA evropsko prvenstvo v gorsko-hitrostnih dirkah.

Naslednja gorsko-hitrostna dirka se bo odvila v Lučinah 13. avgusta. Se vidimo prihodnje leto, na zavitih cestah na Gorjance!

Končne rezultate si oglejte na spodnji povezavi:

https://results.omikronplus.si/live/ghd_gorjanci2017/live.html