SI / EN

 

 

Sponzorji

Arhiv Novic


19. 02. 2014

50. Mitropa rally pokal tudi letos na Rallyju Saturnus

V letošnjem letu Mitropa rally pokal obeležuje svojo 50. letnico. V vsej zgodovini rallyja, tako mednarodni kot nacionalni ravni ne obstaja serija, ki bi imela tako dolgo tradicijo in veliko popularnost. Mitropa rally pokal si prizadeva pomagati, ne le voznikom v modernih in histročnih serijah, ampak tudi novincem (do 25 let) in jih spodbuja pri njihovem razvoju.

>> Več

02. 07. 2013

Reportaža Geko Ypres rally 2013!

Organizatorji rallyja Saturnus smo obiskali rally Ypres, ki šteje za evropsko rally prvenstvo (ERC) in je bil organiziran že 49 leto zapored. Hkrati je potekal tudi 21. rally historikov. Ypres se nahaja na severozahodu Belgije v flamski provinci. Mesto, ki ima nekaj več kot 35.000 prebivalcev je znano po tem, da so bili tu prvič uporabljeni bojni plini v prvi svetovni vojni. Mestna hiša v Ypresu pa spada v kulturno dediščino UNESCO.

>> Več

12. 06. 2013

Za nami polovica državnega prvenstva

Po končanem rallyju v Velenju je za nami polovica letošnjega državnega prvenstva Slovenije v rallyju. Glavna značilnost letošnje sezone je premoč Aleksa Humarja. Kljub temu, da lanski državni prvak sedi v šibkejšem dirkalniku s pogonom na en sam par koles in ob dejstvu, da je izpustil nastop na prvi dirki, pa postaja zelo resen kandidat za ubranitev naslova. V vodstvu je sicer še vedno Jani Trček, a je hitri Idrijčan vse bližje. Odpisati ne smemo niti izkušenega Darka Peljhana, pa tudi ne Asje Zupanc. 

>> Več

12. 05. 2013

Humar in Rus presenetljivo ubranila zmago!

Aleks Humar in Florjan Rus sta uspela ubraniti lansko zmago na rallyju Saturnus, čeprav za radi povsem novega avtomobila s pogonom le na en par koles nista sodila med glavne favorite. Toda drzna vožnja in nekaj smole tekmecev je bilo dovolj za izjemen rezultat. Po obilici težav sta se na drugo mesato povzpela Aleksandr Saliuk in Yevghen Chervonenko, tretja pa sta bila Hermann Gassner in Karin Thannhauser. A ker sta Nemca tekmovala s starim tipom pnevmatik, sta ju v uradni razvrstitvi FIA evropskega pokala na tem mestu zamenjala Jani Trček in Vili Ošlaj.     

>> Več


<