SI / EN

Vaclav Janik slavil na Gorjancih!

Vaclav Janik slavil na Gorjancih!

Končala se je tudi letošnja GHD Gorjanci 2018. Prireditev je bila vrhunsko organizirana, tudi vreme je kljub občasnim grožnjam vzdržalo in vsem tekmovalcem nudilo enake in dobre pogoje za tekmovanje.

Dirke se je udeležilo nekaj manjše število voznikov, kot lansko leto, prijavljenih je bilo 82, kar je bilo predvsem posledica tega, da dirka v letošnjem letu ni štela za Državno prvenstvo Republike Avstrije, kot pretekla leta. Na koncu pa je bilo uvrščenih 69 voznikov s uspešno končanima obema tekmovalnima vožnjama.

V malce okrnjeni konkurenci, kar pa ne zmanjšuje uspeha, je na koncu slavil češki voznik Vaclav Janik z Normo M20FC, na drugem mestu je bil po dolgih letih spet slovenski voznik Vladimir Stankovič z Dallaro T2 in na tretjem mestu generalne uvrstitve kar malce presenetljivo še en slovenski voznik Milan Bubnič z Lancio Delata HF Integrale.

V razvrstitvi FIA gorskega prvenstva starodobnih vozil je tokrat slavil italijanski voznik Piero Lottini pred Ubertom Bonuccijem ( oba Osella PA9/90, tretji pa je bil češki voznik Jiri Kubiček (Škoda 130RS).

V pretežno oblačni nedelji se je dirko ogledalo veliko število gledalcev, ki so lahko videli atraktivna vozila, ne pa tudi novega rekorda proge, saj asfaltna podlaga na Gorjancih ni bila najboljša in bo potrebno poiskati možnosti za izboljšave za naslednja leta.

Organizatorji so se po uspešno in varno izvedeni prireditvi oddahnili in že začeli s pripravami na naslednje leto, ko bomo praznovali kar dve okrogli obletnici 50 let od prve dirke na Gorjance in 30. izvedbo te gorsko hitrostne dirke.